Retouren / Ruilen

1. Zichttermijn & retourregels:

De ondernemer vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten door de ondernemer in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt (moment van ontbinding). De terugbetaling is kosteloos voor de consument.
Als de consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft de ondernemer de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of deze onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet het geval is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.

Bent u niet tevreden over het artikel, dan kunt u het retourneren. U kunt het artikel retourneren:

  • binnen de zichttermijn van 14 dagen
  • als het artikel compleet is
  • in de – voor zover redelijkerwijs mogelijk – originele staat en fabrieksverpakking
  • aangetekend (handtekening voor ontvangst) via een verzender, bijvoorbeeld PostNL.

Sommige artikelen kunt u niet retourneren. Het gaat dan om:

  • Producten waarin op verzoek gegraveerd is
  • Producten die op maat gemaakt zijn
  • producten die overeenkomstig uw specificaties zijn aangepast

2. Stappenplan retourneren/ruilen:

Om uw ruiling of retournering zo goed en spoedig mogelijk op te lossen vragen wij u om onderstaand stappenplan aan te houden;

Download hier ons Retourformulier (Via rechtermuisknop Opslaan als)
Op het formulier kunt u aangeven wat uw voorkeur heeft; of u het model wenst te ruilen, te repareren of dat u uw aankoopbedrag terug wenst te ontvangen. Een retour wordt echter altijd door de retourenafdeling beoordeeld om te kijken of het ook daadwerkelijk mogelijk is aan deze voorkeur te voldoen.

Wij verzoeken u het pakket met het product aangetekend (handtekening voor ontvangst) te sturen naar;

Juwelier Weijtmans

Eikenbosch 10

Berkel-Enschot 5056GB

Wanneer u uw pakket aangetekend terug stuurt naar ons, hoeft dit niet extra verzekerd.

De retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld, u wordt op de hoogte gehouden van de status.

Is uw artikel defect? Lees dan eerst de pagina garantie en defecten.

3. Ruilen
Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. U retourneert uw oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft uw nieuwe bestelling door op het retourformulier in de rechterkolom. De kosten voor de retourzending zijn voor uw rekening.

Mocht een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening.