Ambacht is de basis van het atelier in onze winkel. Wij kunnen elk sieraad vervaardigen of repareren. Met ruim veertig jaar ervaring en liefde voor het vak kunt u bij ons met van alles terecht. Hieronder vindt u een overzicht van de werkzaamheden die in ons eigen atelier plaats vinden. Heeft u hierover vragen, neem dan gerust contact met ons op.

VERVAARDIGEN OF VERMAKEN

In overleg met u geven wij uw oude sieraad een nieuwe uitstraling. Ook kunnen wij een geheel nieuw sieraad naar eigen ontwerp in overleg voor u vervaardigen. Doordat dit in eigen atelier gebeurt, bieden wij een uitstekende kwaliteit voor een eerlijke prijs.

REPAREREN VAN HORLOGES en VERVANGEN VAN BATTERIJEN

Vrijwel alle horlogemerken kunnen door ons gerepareerd worden. Is het glas van uw horloge kapot, dan vervangen wij dit in mineraal glas of saffier glas. De reparaties vinden plaats in ons eigen atelier. Heeft uw horloge een nieuwe batterij nodig? Dan vervangen wij deze voor u terwijl u wacht of nog even een boodschap doet. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

MICRO LASSEN (TIG)

Bij ons in het atelier kunnen wij ook micro-TIG-lassen. Bij deze techniek worden twee aanliggende metalen in milliseconden samengesmolten met een elektrische boog. Hierdoor kunnen wij materiaal dat niet te solderen is, ook repareren. U kunt hierbij denken aan stalen of titanium sieraden en horlogebanden. Ook brons, koper en aluminium materialen kunnen met micro-TIG-lassen worden verwerkt.

micro tig lassen

TAXEREN

Ten behoeve van de verzekering of voor een testament taxeren wij uw sieraden en maken er taxatierapporten van.

REPARATIES VAN SIERADEN

Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van alle voorkomende reparaties van uw gouden of zilveren sieraden. Doordat dit in eigen atelier gebeurt hoeven uw sieraden niet opgestuurd te worden. Uw eigendom is dus in goede en vertrouwde handen.

GRAVEREN

Naast sieraden kunt u bij ons ook andere voorwerpen laten graveren, zoals bekers, bestekjes en spaarpotten. Wanneer u bij ons artikelen koopt, brengen wij geen kosten in rekening voor het graveren.

MAKEN VAN AS SIERADEN

Wij bieden de mogelijkheid om het as van uw dierbare in een sieraad te verwerken. Dit kan naar eigen of een bestaand ontwerp. Zo draagt u uw dierbare altijd bij u. Loop gerust eens binnen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

as sieraad gedenk sieraad