Gaat u binnenkort trouwen? Dit is vaak de mooiste dag van uw leven en dat begrijpen wij. Bij ons kunt u terecht voor prachtige trouwringen, waarvoor u kunt kiezen voor een bestaand of een eigen ontwerp. Loop gerust eens binnen zodat wij u kunnen adviseren om de best passende ringen voor u te verzorgen.

MAATWERK

Heeft u speciale wensen, zoals een eigen ontwerp voor een trouwring? Wij kunnen deze samen met u ontwerpen en vervaardigen in ons eigen atelier. Ook kunnen wij oude, maar waardevolle sieraden hierin verwerken. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek waarin we kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw wensen.

ALLIANCE RINGEN

AllianceRingen zijn trouwringen die met veel zorg zijn ontworpen. De schitterende collectie is zeer divers en mocht uw smaak er niet tussen zitten, dan kunt u de ring aanpassen. We hebben trouwringen, relatieringen, vriendschapsringen en verlovingsringen in alle prijsklassen, allemaal van topkwaliteit.

Wij geven jullie alvast 10 handige tips, zodat jullie goed na kunnen denken over jullie trouwringen en voorbereid bij ons te gast zijn.

1: Begin op tijd

Omdat je trouwringen vaak personaliseert zit er een levertijd op.

Wil je ze zelf ontwerpen? Houd dan rekening met minimaal 2 maanden. Om er zeker van te zijn dat jullie trouwringen op tijd klaar zijn, adviseren wij om de trouwringen 3 tot 4 maanden van tevoren geregeld te hebben.

2: Materiaal

Elk materiaal heeft eigen kenmerken; zo is zilver zachter dan goud waardoor er sneller krassen op de ringen kunnen komen. Zilver verkleurt ook. Titanium of staal is harder dan goud maar deze ringen zijn niet meer te vermaken ze kunnen dus later niet groter of kleiner gemaakt worden.

3: Voorbereiding is het halve werk

Hebben jullie je eigen idee van wat je zou willen of willen jullie bijvoorbeeld je eigen goud verwerken in jullie trouwringen? Doe dan voordat je naar de juwelier gaat, alvast wat onderzoek. Zoek bijvoorbeeld al wat voorbeelden van wat jullie mooi vinden op Google of Pinterest. Wij kunnen dan samen kijken wat mogelijk is en hoe wij dan tot jullie droomringen kunnen komen.

4: Gravure

Denk goed na over wat jullie in de trouwringen ringen gegraveerd willen hebben. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor een gravure. Het hoeft niet meer de standaard naam met datum te zijn. Met de laser graveermachine kunnen wij complete gedichten in een ring lazeren. Ook vingerafdrukken kunnen binnen of buiten de ring gegraveerd worden.

5: Edelstenen

Kies je ervoor om edelstenen te verwerken in jullie trouwringen? Houd dan rekening met de hardheid van de edelsteen, zo zijn briljanten een stuk harder dan zirkonia’s, met briljanten krijg je dus geen krassen op je stenen en blijft schitteren. Zirkonia’s worden na verloop van tijd dof en verliezen schittering.

6: Ringen voor het leven

Trouwen doe je – meestal – maar één keer. Kies daarom ringen uit die je ook voor altijd zou willen blijven dragen. Denk bijvoorbeeld na over de kleur: wit goud, geel goud of rosé goud of een combinatie hiervan.

7: Kies ringen die bij jullie levens passen

Werk je veel met je handen? Kies dan voor smalle ringen. Brede ringen beperken namelijk de mobiliteit van je vingers. Een trouwring draag je immers dagelijks.

8: matching trouwringen?

Vroeger werden er vaak trouwringen gekocht die bij elkaar pasten, dit is sinds een aantal jaar niet per definitie het geval. Soms wil de vrouw wat anders dan de man, of andersom.

Vrouwen kiezen vaker voor schittering, terwijl terwijl mannen meestal kiezen voor eenvoud. De verbondenheid kun je dan terug laten komen in de kleur of gravure van de ring.

9: Koop bij de man die repareren kan

Ambacht is een uitstervend ras. Denk goed na over waar jullie de trouwringen kopen. Kan jullie juwelier bijvoorbeeld zelf repareren mocht dat nodig zijn? Zo niet, hou er dan rekening mee dat je je ring(en) langer kwijt bent bij reparatie of onderhoud. Informeer ook of kleine werkzaamheden onder service vallen en zo ja: welke.

10: Onderhoud

Trouwringen draag je dagelijks. Dit betekent dat een ring kleine krasjes gaat oplopen. Geen probleem! Trouwringen kunnen gemakkelijk weer opgeknapt worden. In de meeste gevallen kun je ze dan na een dag alweer ophalen en zijn ze weer als nieuw! Hebben jullie gekozen om edelstenen in jullie ringen te verwerken, loop dan één keer per jaar binnen bij de juwelier om de zettingen na te kijken. Zo voorkom je dat je een edelsteen verliest.

trouwringen
goudsmid
lasergraveren